top of page
  • Writer's pictureSenja Arffman

Yrityksemme selvitti Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen matkustamisen hiilijalanjäljen


Olemme olleet Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen kumppani vuodesta 2016 lähtien. Nyt yhteistyömme syveni entisestään, kun osaamistamme hyödynnettiin joukkueen matkustamisen hiilijalanjäljen selvittämisessä.

Olemme tehneet Superjymy Oy:n kanssa yhteistyötä jo kuuden vuoden ajan, lähtien liikkeelle Janne Hyvösen kummiyrityksenä.


- Janne maatilan poikana oli meille luonteva kummipelaaja, kertoo yrityksemme johtava asiantuntija Senja Arffman.


Jo tätä ennen yrityksemme teki yhteistyötä Jymyn kanssa junioritoiminnan kautta. Tämäkin yhteistyö jatkuu edelleen. Yhteistyömme ehdottomana kantavana voimana on ollut yritystemme yhteinen arvomaailma sekä samanlainen periksiantamaton tekeminen ja rohkeus tarttua uusiin ideoihin.


- Nyt, kun SuperJymyn tavoitteena on olla hiilineutraali superpesisjoukkue, oli luontevaa syventää yhteistyötämme vastuullisuuden asiantuntija- sekä laskentaosaamisemme kautta, Senja kertoo.


Ensimmäisessä vaiheessa laskimme Sotkamon Jymyn Superpesisjoukkueen matkustamisen hiilipäästöt. Kun nykytilan hiilijalanjälki on selvillä, lähdetään yhdessä Superjymyn kanssa rakentamaan polkua päästöjen pienentämiseksi.

Laskentamme perusteella Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen harjoituskauden ja runkosarjan aikaisesta matkustamisesta syntyvät hiilipäästöt ovat noin 23 000 kiloa hiilidioksidiekvivalenttia. Se vastaa noin 2,3 keskivertosuomalaisen vuosittaisia hiilipäästöjä.


- Oli jopa hieman yllättävää, että hiilipäästöt jäivät noinkin maltillisiksi ottaen huomioon kaikki mitatut elementit, laskennasta vastannut Matti Arffman kommentoi.Comentários


bottom of page