top of page
  • Writer's pictureMika Arffman

Reijo Keräselle kunniapalkinto EnvitecKuokka ja Suomi100-kuusen istutus juhlavuotemme avauksessa

27.08.2017Envitecpolis Oy sai alkunsa 10 vuotta sitten Sonkajärven Aittokoskella Aluekehityssäätiön silloisen johtajan Reijo Keräsen ja työntekijän Mika Arffmanin miettiessä ympäristöliiketoiminnan tulevaisuutta Pohjois-Savossa. Yritys lähti liikkeelle alueen pk-yritysten tuotekehitysalustana ja yhteispalveluiden toteuttajana, mutta vuoden 2009 taantuma vei tältä pohjan ja yritys joutui suuntaamaan toimintansa uusiksi jo alkumetreillä ja löytämään itselleen omat asiakkaat ja palvelunsa.


Nyt yrityksellä on käynnistynyt 10. vuosi ja toiminta on vahvempaa kuin koskaan. Palvelut ovat muotoutuneet ruokaketjun ympärille asiakkaiden materiaali- ja kustannustehokkuuden parantamiseksi. Maatiloille yritys tarjoaa apua biokaasuinvestointien suunnitteluun ja toteutukseen sekä tuotannon tehostamiseen, elintarviketeollisuudessa ja ruokapalveluyrityksille se toteuttaa materiaalikatselmuksia. Viime vuonna Envitecpolis Oy valittiin toteuttamaan hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvaa valtakunnallista hanketta hevosenlannan hyötykäytön edistämiseksi.


Juhlavuotensa aloituksessa Envitecpolis haluaa muistaa sonkajärveläisiä juuriaan.


-Mietimme, mikä voisi olla kotikuntaamme kunnioittava ja riittävän juhlava aloitus meidän tärkeälle vuodellemme. Kun idea tuli, se oli itsestään selvä valinta. Suomi juhlii sataa itsenäistä vuottaan istuttamalla kuusia, mikä on hienompaa kuin yhdistää nämä kaksi asiaa. Kertoo Envitecpolis Oy:n toimitusjohtaja Mika Arffman.


Myös kuusen istutuspaikka oli alusta lähtien selvä.


-Halusimme kuusen kasvamaan sinne, missä omat juuremme ovat. Eli Aittokoskelle Aluekehityssäätiön vanhojen toimitilojen pihalle. Arffman jatkaa.

Juhlavuoden avauksen juhlallisuudet eivät kuitenkaan ole tässä, vaan lisäksi Envitecpolis aloittaa uuden perinteen jakamalla EnvitecKuokka -kunniapalkinnon.


-Olemme monilta osin edelläkävijämarkkinassa ja sen vuoksi haluamme omalta osaltamme nostaa esille tahoja tai henkilöitä, jotka ovat merkittävästi mahdollistaneet toimintamme eli suuressa kuvassa edistäneet toimialaamme energia- ja materiaalitehokkuuden tai biokaasun kentässä. Meidän vuosia käyttämämme sanonnan mukaan kaivaneet ojaa ja kuokkineet eteenpäin. Mika Arffman kertoo EnvitecKuokka -kunniapalkinnon syntytaustasta.


-Kymmenen ensimmäistä EnvitecKuokka -kunniapalkintoa jaamme juhlavuoden aikana henkilöille, joilla on ollut merkittävä vaikutus yrityksemme kymmeneen ensimmäiseen vuoteen. Arffman jatkaa. Jatkossa kunniapalkinto jaetaan kerran vuodessa.


Itse oikeutetusti EnvitecKuokka -kunniapalkinnon numero 1 saa Reijo Keränen. Ja itse oikeutetusti tuolla kuokalla myös istutetaan Envitecpolis Oy:n juhlavuoden Suomi100-kuusi.

Comments


bottom of page