top of page
  • Writer's pictureMika Arffman

EnvitecKuokka #3 kuuluu itseoikeutetusti Markku Sinkkoselle


Järjestysnumeroltaan kolmannen EnvitecKuokan saa Envitecpolis Oy:n perustajajäsen ja ensimmäinen toimitusjohtaja Markku Sinkkonen. Kuokka oli tarkoitus luovuttaa hänelle jo viime syksynä, mutta menevänä miehenä tunnettu Markku saatiin napattua kuokan äärelle vasta nyt.


Markku Sinkkosella on ollut vahva rooli ympäristötoimialan kehittämistoiminnassa. Kun toimiala lähti kehittymään ja sen kehittymistä ryhdyttiin edistämään, oli Markku viemässä asiaa eteenpäin Ympäristötekniikan instituutin YTI:n johtajana Mikkelissä. Tätä työtä hän jatkoi Lahden Neopoli Oy:n toimitusjohtajana sekä sen jälkeen Varkauden Aduser Oy:n toimitusjohtajana. Näissä merkeissä kohtasivat Mikan ja Markun askeleet.


Pian parivaljakkoon liittyi Leinosen Toni, jonka Markku ja Mika yhdessä rekrytoivat Savonia Ammattikorkeakoululle Mikan johtamaan EBC-hankkeeseen. Työpiste Tonille tuli Markun seuraan Varkauteen samoihin tiloihin Aduser Oy:n kanssa.


Kun Envitecpolis Oy aloitti toimintansa, Markku lähti luotsaamaan sen toimintaa eteenpäin yrityksen ensimmäisenä toimitusjohtajana Mikan toimiessa hallituksen puheenjohtajana. Tekemisen meininki ja halu päästä eteenpäin oli molemmilla kova.


– Markulla oli aina tavoite, että pöydällä ei ole tekemättömiä töitä. Periaate oli, että se mitä luvataan, tehdään, ja se tehdään heti, Mika kertoo.


Markun energialla, rohkeudella ja verkostoilla yritykselle avautui uusia mahdollisuuksia, joihin hän tarttui rivakalla otteella.


– Markku ei pelännyt uusia haasteita ja sitä, ettei pystyttäisi asiakkaan tarpeisiin vastaamaan. Sekään ei haitannut, jos heti ei ollut toteutussuunnitelma kirkas. Markku jätti yrityksemme slangiin vahvasti elämään sanan ” juitsukoita”, jolla toteutuksen voi hetkessä asiakkaalle kirkastaa, Mika virnistää.


Yrityksen kasvaessa Markku siirtyi vahvalla kansainvälisen kaupan osaamisellaan hoitamaan yrityksen kv-toimeksiantoja ja asiakassuhteita siirtyen samalla Envitecpoliksen hallituksen puheenjohtajaksi. Samalla Mikan keskittyessä toimitusjohtajan roolissa kotimaan markkinoihin. Saatuaan kv-projektit päätökseen Markku siirtyi eläkkeelle ja karkasi golf-bäginsä kanssa asustelemaan pitkät talvet Espanjan auringossa.

Comments


bottom of page