top of page
  • Writer's pictureMika Arffman

EnvitecKuokka #10 luovutettiin Sonkajärven kunnalle


EnvitecKuokan tarina alkoi 10-vuotisjuhlavuotemme alussa Sonkajärven Aittokoskella. Ensimmäinen kuokka luovutettiin Envitecpoliksen isälle Reijo Keräselle ja sillä istutettiin Suomi100 -kuusi Envitecpoliksen juurille Aluekehityssäätiön entisen toimipisteen pihalle Aittokoskelle. Nyt on aika päättää tähänastinen tarina. Ja mikä olisi parempi tapa se päättää, kuin luovuttaa 10. EnvitecKuokka Sonkajärven kunnalle. Kuokan vastaanotti Sonkajärven kunnanjohtaja Simo Mäkinen.


EnvitecKuokan kunniakirjassa on teksti ”myönnetty tunnustuksena ennakkoluulottomasta ojan kaivamisesta ympäristöliiketoiminnan edistämiseksi”. Sonkajärven kunta on kautta vuosien ollut ennakkoluuloton uudelle, keksinyt uusia tapoja lisätä alueen elinvoimaisuutta ja alueen yritysten toimintaedellytyksiä. Kunta on Aluekehityssäätiön perustaja. Lisäksi se on yhdessä Sonkajärven Yrittäjien ja paikallisten pankkien kanssa perustanut Sonkajärven tuote- ja yrityskehitysrahaston sekä muiden Ylä-Savon kuntien kanssa Ylä-Savon Pääomarahasto Oy:n.


Aluekehityssäätiö toimi alustana, jolta Envitecpolis ponnisti yritykseksi ja kaikkia näitä kunnan tarjoamia mahdollisuuksia on myös Envitecpolis pystynyt hyödyntämään matkallaan nykyisenlaiseksi, 14 henkilöä työllistäväksi, valtakunnalliseksi kasvuyritykseksi.


– Yrityksemme on erittäin ylpeä juuristaan ja kerromme aina mielellämme kotipaikkamme, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Mika Arffman.

– Yhteistyö Sonkajärven kunnan kanssa on ollut koko toiminta-aikamme mutkatonta ja toimivaa, Mika jatkaa.


Kymmenen ensimmäistä kuokkaa ovat siis kunnianosoituksia niille tahoille ja henkilöille, jotka ovat merkittävästi auttaneet Envitecpolis Oy:n matkaa sen 10 ensimmäisen toimintavuoden aikana. Nyt nuo 10 kuokkaa on jaettu, mutta perinne ei katkea tähän. Tästä eteenpäin EnvitecKuokka myönnetään kerran vuodessa kunniapalkintona ennakkoluulottomasta ympäristöliiketoiminnan edistämisestä. Kunniapalkinnon saaja valitaan vuosittain Envitecpolis Oy:n yhtiökokouksessa.


Tutustu täältä aikaisempiin EnvitecKuokan saajiin ja tarinoihin kunniamainintojen takana:


EnvitecKuokka #1 Reijo Keränen EnvitecKuokka #2 Kari Pehkonen EnvitecKuokka #3 Markku Sinkkonen EnvitecKuokka #4 Marko Kiema EnvitecKuokka #5 Pekka Hynninen EnvitecKuokka #6 Antti Sarvela EnvitecKuokka #7 Markus Moilanen EnvitecKuokka #8 Maa- ja metsätalousministeriö EnvitecKuokka #9 Yrityksemme rahoittajan yhteyshenkilö

Comments


bottom of page