top of page
Ympäristölaskenta elintarviketeollisuuden tarpeisiin Envitecpoliksen tuottamana
envitecpolis_tag_edited.png
Envitec-Visio-logo.png

Elintarvikeyrityksen ympäristölaskenta auttaa löytämään vaikuttavimmat kehittämiskohteet

Elintarviketeollisuuden toimijoilta odotetaan yhä tarkempaa ymmärrystä toimintansa ympäristövaikutuksista. Tuotamme elintarvikeyrityksille luotettavaa laskettua tietoa hiilijalanjäljestä, biodiversiteetistä ja vesijalanjäljestä koko arvoketjun tasolla: alkutuotannosta valmiiseen tuotteeseen.

Miten voimme auttaa: kattavat ympäristölaskentapalvelut koko ketjun tasolla

Envitecpolis tarjoaa elintarvikeyrityksille laajan valikoiman ympäristölaskentapalveluita, jotka auttavat vastuullisuustavoitteiden saavuttamista ja vastuullisuusraportointia:

  • Alkutuotannon tarkastelu: Maatilakohtainen hiilijalanjälki esimerkiksi maidolle, lihalle tai viljalle. Mikäli tilojen määrä on riittävä, voidaan tuottaa koko alkutuotannon keskimääräinen hiilijalanjälki.

  • Jalostuksen tarkastelu: Tehdas-, tuotelinja- tai tuotekohtainen kasvihuonekaasupäästöjen mallinnus.

  • Tuotantoketjun tarkastelu: Yhdistää alkutuotannon ja jalostuksen tarkastelut. Tuloksia voidaan käyttää mm. pakkausmerkinnöissä tai kuluttajaviestinnässä.

 

Laskenta toteutetaan GHG protokollan ja IPCC:n laskentametodologian mukaisesti. Lisäksi huomioidaan EU:n Product Environmental Footprint -ohjeistus sekä ISO 14040- ja ISO 14044 -standardit.

 

Alkutuotannon osalta tiedonkeruu, laskenta, tulosten analysointi ja raportointi toteutetaan EnvitecVisio-pilvipalvelun avulla.

Biodiversiteetti ja vesijalanjälki osana ympäristövastuullisuutta

Ympäristölaskenta ei rajoitu kasvihuonekaasupäästöihin. Envitecpolis toteuttaa myös yrityskohtaiset tarkastelut luonnon monimuotoisuudesta eli biodiversiteetistä ja veden käytöstä:

  • Biodiversiteettitarkastelu: Perustuu yrityksen käyttämiin raaka-aineisiin ja sijaintiperusteisiin ympäristövaikutuksiin tai maatilakohtaisiin biodiversiteettitarkasteluihin.

  • Vesijalanjälki: Arvioi veden käytön vastuullisuutta, kulutuksen vähentämistarpeita sekä kierrätyksen mahdollisuuksia elintarviketuotannon eri vaiheissa. Laskentamenetelmänä käytetään AWARE-menetelmää. AWARE (Available WAter Remaining) menetelmä kuvaa veden niukkuutta valuma-aluetasolla. Menetelmä huomioi saatavilla olevat vesivarat suhteessa maailman keskiarvoon, kun ihmisten ja ekosysteemien vedentarve on tyydytetty.

Asiantuntemus palveluksessanne

Envitecpolis toimii elintarviketeollisuuden vastuullisuustyön strategisena kumppanina. Kokeneet asiantuntijamme auttavat koko prosessin läpi, aina datan keruusta ja analyysista raportointiin ja viestinnän tukemiseen. Yhdessä rakennamme ratkaisut, jotka kestävät myös tulevaisuuden vaatimukset.

 

Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa juuri teidän yritystänne etenemään vastuullisuustyössä.

TIESITKÖ?

EnvitecVisiolla tehtyjen maatilakohtaisten ympäristötarkastelujen, raportoinnin sekä datan hallinnan laadun takaa Bureau Veritaksen sertifioima ISO 9001 laatujärjestelmämme.

BVCER_SansQR-ISO-9001.png
Envitecpolis_Ikoni.png

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Simo_Manninen.jpg

Simo Manninen

myyntipäällikkö
+358 50 385 6271

simo.manninen@envitecpolis.fi

Abstract Line Pattern

Arla Pohjois-Suomen hankintapäällikkö Tuija Linjakumpu kertoo sujuvasta hiili- ja kestävyyslaskennan yhteistyöstä.

Ajankohtaisia uutisia aiheesta

Envitecpolis_Ikoni.png

Tuotamme laskettua tietoa ja asiantuntijapalveluita ruokaketjun vastuullisuusjohtamisen strategisen suunnittelun ja päätöksenteon tueksi digitaalisuutta hyödyntäen. Kaiken perusta ovat asiakkaan omat tarpeet, toiminta ja tunnusluvut.

Envitecpolis_logo.png

MEIDÄT LÖYDÄT

Espoo

Helsinki

Hämeenlinna

Jyväskylä

Kajaani

Kouvola

Kuopio

Lappeenranta

Lapua   

Orimattila

Rantasalmi

Rauma

Savonlinna

Seinäjoki

Sonkajärvi

Sotkamo

Suomussalmi

Utajärvi

Varkaus

Äänekoski               

ALL RIGHTS RESERVED © ENVITECPOLIS OY

bottom of page