top of page
  • Writer's picturePiia Kattelus-Kilpeläinen

Simo Manninen ja Mikko Soininen ovat aloittaneet Envitecpolis Oy:n leivissä: Lähdemme yhdessä rakentamaan kasvun polkua


Vientipäällikkö Mikko Soininen ja myyntipäällikkö Simo Manninen ovat aloittaneet Envitecpolis Oy:llä.

Envitecpolis Oy:n tehtävissä ovat aloittaneet maaliskuussa myyntipäällikkö Simo Manninen Jyväskylästä ja Helsingissä asuva vientipäällikkö Mikko Soininen, joka kertoo olevansa ”juuriltaan kainuulainen”.


Simo on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri yritysten ympäristöjohtamisen linjalta ja lisäksi hänellä on BBA-tutkinto kansainvälisestä liiketoiminnasta. Mikko on suorittanut kansainvälisen kaupan BBA-tutkinnon Helsingin kauppakorkeakoulussa eli nykyisessä Aalto-yliopistossa.


Simolla on vahvaa toimiala- ja prosessituntemusta varsinkin rakennus- ja teollisuusaloilta. Hän kertoo tehneensä yhteistyötä laajasti myös muiden toimialojen kuten elintarviketeollisuuden ja kaupan alan kanssa.


-Työurani olen tehnyt erilaisten myynnin ja markkinoinnin tehtävien parissa. Eniten minulla on kokemusta ympäristöpalveluiden myyntityöstä, digitaalisesta markkinoinnista sekä myynnin toimintamallien kehittämisestä. Myyntikokemusta minulla on yhteensä toistakymmentä vuotta, avaa Simo työkokemustaan.


Mikko kertoo omaavansa moninaisen työtaustan:

 

-Olen toiminut mm. yrittäjänä matkailun palveluja tuottavissa yrityksessä yli 17 vuoden ajan. Lisäksi olen toiminut liikkeenjohdon konsulttina sekä myynnin johtotehtävissä. Olen myös toiminut Envitecpolisin hallituksen jäsenenä parin viimeisen vuoden ajan, toteaa Mikko.


Envitecpolis Oy panostaa vientitoimintaan


Envitecpoliksen tavoitteena on laajentaa toimintaansa Suomen rajojen ulkopuolelle. Mikko Soinisen vastuulla on panostaa vientitoimintaan.


-Olen innoissani tästä mahdollisuudesta. Envitecpolis yrityksenä on todella mielenkiintoisessa vaiheessa, missä yrityksen ammattiosaaminen ja järjestelmät ovat saaneet Suomessa erinomaisen vastaanoton. Nyt on hyvä hetki lisätä panostusta ja alkaa jalkauttamaan tätä osaamista myös Suomen rajojen ulkopuolelle, kertoo Mikko.


Simo tulee vahvistamaan ympäristö- ja energiapalvelujen myyntiä elintarviketeollisuuden asiakkaille. Hänen vastuulleen kuuluu asiakas- ja myyntistrategioiden suunnittelu yhdessä tiimin kanssa.


-Odotukset ovat itseni kehittämisessä ja asiakkaiden vastuullisuuden parantamisessa. Graduni tein rakennusliikkeiden ympäristötavoitteista, niiden kytkeytymisestä yrityksen strategiaan ja asenteista kiristyvää lainsäädäntöä kohtaan. Uskon myös muiden toimialojen painivan samojen haasteiden parissa, joita tutkielmassani nousi esille ja toivon pystyväni uudessa työssäni auttamaan elintarvikealaa vastaamaan näihin haasteisiin. Myös asiakastyö on minulle tärkeää ja toivonkin luovani uusia pitkiä asiakassuhteita, kertoo Simo odotuksistaan uutta työtä kohtaan.


Simo nauttii asiakastapaamisista ja asiakkaan liiketoimintaan tutustumisesta.


-Innostun myös siitä, kun yhteistyöllä onnistutaan ratkaisemaan ongelmia ja viemään toimintaa vastuullisempaan suuntaan askel askeleelta. Vastuullisuuden eteen työskentely on jokaisen yksilön, yrityksen ja yhteisön toiminnan jatkumisen elinehto ja haluan työskennellä sen eteen, että näitä asioita edistetään. Envitecpoliksella uskon pääseväni toteuttamaan juuri tätä, painottaa Simo.


Mikon mukaan työn imu vie mukanaan lähes automaattisesti:

 

-Kun uskot tuotteisiin, ympärilläsi on ryhmä motivoituneita alan ammattilaisia ja yrityksen palvelut saavat asiakkailta kiitosta. Tässä imussa on mahtava olla mukana ja innostuneisuus tulee sieltä automaattisesti, avaa Mikko.

 

Ruokaketjun vastuullisuus lähellä sydäntä


Sekä Simo että Mikko omaavat kokemusta elintarviketeollisuuden parissa työskentelystä.


-Jonkin verran olen toiminut ruokaketjun toimijoiden kanssa aiemmassa työssäni. Sekä elintarviketeollisuutta, että maatalouden saloja pääsen uudessa roolissani ymmärtämään paremmin, uskoo Simo.


-Olen aiemmissa tehtävissäni työskennellyt jonkin verran elintarviketeollisuuden yritysten parissa. Maatalouden parissa työskentely on minulle vieraampaa, mutta onneksi meillä Envitecpolisilla on joukko molempien alojen ammattilaisia, joiden kanssa yhdessä lähdemme rakentamaan kasvun polkua, vastaa Mikko.


Lopuksi Simo kertoo viettävänsä vapaa-aikaansa perheen parissa ja luonnossa ulkoillen.


-Olen myös intohimoinen ruoanlaittaja, joten ruokaketjun vastuullisuus on lähellä sydäntäni myös sitä kautta, paljastaa Simo.


Mikko pitää keväästä ja innoissaan uudesta työtehtävästä:

 

-Kevät on ihmisen parasta aikaa, luonto herää ja kasvukausi alkaa. On mahtavaa päästä tekemään töitä Envitecpolisin nykyisten ja tulevien asiakkaiden kanssa, sekä lähteä katsomaan sellaisia polkuja, missä Envitecpolis ei vielä ole käynyt, päättää Mikko.

 

Comentarios


bottom of page