top of page
  • Writer's pictureMika Arffman

Envitecpolis toteuttaa Arlan Climat Check -ilmastokartoitukset Suomessa

13.11.2019

Climate Check -ilmastokartoitukset tehdään kahdeksassa Pohjois-Euroopan maassa, joissa Arla Foods -konsernilla on Suomi mukaan lukien yhteensä 10 400 maidontuottajaa. Arla Suomen 500 maitotilalla ilmastokartoitukset tehdään vuoden 2020 loppuun mennessä ja ne toteuttaa Envitecpolis Oy. Climate Check -ilmastokartoituksissa selvitetään maitotilojen hiilidioksidipäästöjen lähteet ja suuruus sekä annetaan täsmäratkaisuja päästöjen vähentämiseksi.


– Eihän sitä voi sanoa kuin, että on upeaa olla toteuttamassa näin mittavaa kokonaisuutta, toteaa Envitecpolis Oy:n toimitusjohtaja Mika Arffman.

– Laskettu tieto, jonka avulla ratkaisuja lähdetään hakemaan yhdessä Arlan ja viljelijöiden kanssa päästöjen vähentämiseksi, antaa hyvän pohjan miltä ponnistaa, hän jatkaa.


Arla Climate Check on tehty jo muutamilla maitotiloilla Suomessa. Yksi näistä on Marko ja Sari Sorviston Kotipellon tila Ylivieskassa. Siellä Envitecpolisin käyttämällä Cool Farm Tool -työkalulla tilan hiilijalanjäljeksi laskettiin 0,91 kg CO2e maitokilolta.


– Päästölaskelman teko oli odotettua helpompi juttu. Saadut tulokset olivat positiivinen yllätys ja hyvin mielenkiintoisia. Ne auttavat kehittämään tilaa sekä ympäristön että taloudellisuuden näkökulmasta. Kannustan kaikkia tiloja tekemään laskelman pikimmiten, toteaa yrittäjä Marko Sorvisto Kotipellon tilalta.Comments


bottom of page