top of page
  • Writer's pictureMika Arffman

EnvitecKuokka #6 E-Farmin isälle ja isännälle Antti Sarvelalle

Kuudes EnvitecKuokka luovutettiin Antti Sarvelalle Itikan tilalla, ensimmäisellä E-Farm kohteella aurinkoisena pakkaspäivänä. Anttia voidaankin pitää E-Farm palvelun isänä ja isäntänä.

Envitecpoliksen ja Antin yhteinen tie alkoi heti yrityksen alkumetreillä. Antti oli kiinnostunut maatilan ravinne- ja energiaomavaraisuudesta ja niinpä asioiden äärelle istuttiin yhdessä jo syksyllä 2008. Itikan tila oli jo tuolloin edelläkävijä ja tilalla oli maalämpöä, biodieselin tuotantoa ja oljen briketöintiä. Aluksi selvitettiin biokaasun mahdollisuutta Iisalmessa. Pian tarkastelua laajennettiin aurinko- ja tuuliratkaisuihinkin.


Mikan ja Tonin kanssa Antti saikin istua monta kertaa pöydän ääressä, kun piirreltiin nuolia raaka-aineista, energian tuotannosta ja energian tarpeista. Kaaviot ja laskelmat olivat monimutkaisia ja työläitä, eri vaihtoehtojen kokeilu ei ollut näppärää. Niinpä Antti heitti ilmoille kysymyksen: ”Eikö tämmöiseen laskentaan löydy jostain työkaluja?” Kun kenttää perkattiin, todettiin, että valmiita ratkaisuja ei ole. Toiminnanmiehinä Antti, Mika ja Toni päättivät ryhtyä hommiin Antin sanojen saattelemana: ”No, sehän pittää sitten ruveta tekemään!”


Näin sai alkunsa E-Farm ohjelmisto laajentuen luontevasti laajemmaksi palvelukokonaisuudeksi. Nyt E-Farm tuoteperheeseen kuuluvat ohjelmiston lisäksi kohteet, koulutukset ja matkat ja sen omistavat puoliksi Envitecpolis Oy sekä Antin omistama Savon Siemen Oy.


E-Farm kohteet ovat uusiutuvan energian kohteita, joissa on mahdollista päästä tutustumaan erilaisiin uusiutuvan energian muotoihin ja ratkaisuihin. Ensimmäisenä kyltin itselleen sai luontevasti Itikan tila, jonne yhteisen matkan varrella oli ilmestynyt myös aurinkopaneelit ja tuulimylly. Biokaasulaitos antaa edelleen odotuttaa itseään, mutta ehkä vielä joskus?Tutustu E-Farm >>

Comments


bottom of page