top of page
  • Writer's picturePiia Kattelus-Kilpeläinen

Autiomat ja WikliSoft sulautuvat Envitecpolisiin - Envitecpolis vahvistuu ruokaketjun vastuullisuuden edelläkävijänä


Jyrki Heilä, Hannu Ala-Haavisto, Osmo Autio ja Mika Arffman muodostavat yhdessä entistä leveämmät hartiat vastuulliselle ruokaketjulle.

Envitecpolis Oy, WikliSoft Oy ja Autiomat Oy fuusioituvat yhdeksi yhtiöksi vuoden 2024 loppuun mennessä, kun WikliSoft Oy ja Autiomat Oy sulautuvat Envitecpolis Oy:öön. Operatiivisesti toiminta käynnistyy jo kesän aikana.

 

Fuusion jälkeinen Envitecpolis tulee olemaan Suomessa merkittävä vastuullisen ruokaketjun toimija erityisesti talouden ja ympäristövastuullisuuden osa-alueilla. Yhdistymisen taustalla on yhteinen tahtotila rakentaa maailman vastuullisinta ruokaketjua ja toimia ruokaketjun edelläkävijänä myös tulevaisuudessa.

 

Taustalla vaikuttaa myös tavoite vastata asiakaskunnan kasvaviin palvelutarpeisiin mitä tulee talouden, ympäristön ja sosiaalisen vastuun vaateisiin.

 

-Yhdessä meillä on leveämmät hartiat ja fuusio mahdollistaa kasvun. On merkityksellistä, että voimme toimia myös tulevaisuudessa edelläkävijänä ja palvella kaikkia asiakkaitamme entistä paremmin. Asiakkaitamme ovat kaikki ruokaketjun toimijat pellolta pöytään, toteaa toimitusjohtaja Mika Arffman Envitecpolis Oy:ltä.

 

Wiklisoftin pääomistaja Jyrki Heilän mukaan fuusion myötä Envitecpolis tulee olemaan vastuullisen ruokaketjun suunnannäyttäjä:

 

-Me edustamme koko ruokaketjua pellolta pöytään. Envitecpolis tulee toimimaan yhä vahvemmin sateenvarjona, jonka alle fuusion myötä kerätään vuosikymmenten osaaminen ja kokemus vastuullisuuden kaikista osa-alueista aina taloudesta ympäristöön ja sosiaaliseen vastuuseen. Itse sikatilallisena edustan myös vahvasti asiakasnäkökulmaa, ja näen tässä fuusiossa erinomaiset eväät lähteä hakemaan voimakkaampaa kasvua ja toiminnan kehittämistä asiakkaiden tarpeista käsin, kertoo Jyrki Heilä.

 

-Meille on äärimmäisen tärkeää, että suomalaisilla maatalousyrittäjillä on mahdollisuus tuottaa ruokaa kannattavasti ja vastuullisesti myös tulevaisuudessa ja että suomalaiset elintarvikealan yritykset saavat parasta mahdollista laskettua tietoa päätöksenteon tueksi. Olen konsultoinut 34-vuoden aikana yli tuhatta maatilaa ja virtaa riittää edelleen tehdä töitä kotimaisen ruokaketjun hyväksi, painottaa Osmo Autio.

 

-Tämä fuusiojärjestely on äärimmäisen kiinnostava toimialan kannalta. Fuusio tarjoaa mahdollisuuksia monelle tilalle, elintarvikealan yritykselle, sidosryhmille ja erityisesti rahoittajille, kuten pankeille. Tässä fuusiossa kaikki osapuolet voittavat, täydentää WikliSoftin hallituksen puheenjohtaja Hannu Ala-Haavisto.

 

Fuusion myötä uusi Envitecpolis tulee hyötymään Osmo Aution, Hannu Ala-Haaviston ja Jyrki Heilän vankasta asiantuntemuksesta laajasti vastuullisuuden piiriin kuuluvista osa-alueista. 

 

Lisätietoja fuusioon liittyen:

Mika Arffman, toimitusjohtaja 

Puh. 044 330 0816

 

Autiomat Oy on perustettu vuonna 1990 ja se sijaitsee Lapualla. Autiomat Oy:n toimialana on koulutus, konsultointi sekä ohjelmistotuotanto. Yhtiön toimitusjohtaja on Osmo Autio.

 

Envitecpolis Oy on perustettu vuonna 2008 ja sen kotipaikka on Sonkajärvi. Yritys tarjoaa ruokaketjun toimijoille laskenta- ja asiantuntijapalveluita päätöksenteon tueksi energian, talouden ja ympäristön osa-alueilla. Yhtiön toimitusjohtaja on Mika Arffman.

 

WikliSoft Oy on perustettu vuonna 2015 ja sen kotipaikka on Lapua. WikliSoft on ohjelmistotalo, joka tarjoaa työkaluja maatilayritysten talouden suunnitteluun ja seurantaan. Yhtiön toimitusjohtaja on Osmo Autio.


Kommentare


bottom of page