top of page
  • Writer's picturePiia Kattelus-Kilpeläinen

EnvitecKuokka #14 pitkänlinjan uranuurtajalle Teija Paavolalle


Envitecpolis Oy:n hallituksen puheenjohtaja Toni Taavitsainen luovutti kuokan Atrian alkutuotannon vastuullisuuspäällikkö Teija Paavolalle.

Neljännentoista EnvitecKuokan sai Teija Paavola, joka on ollut pitkänlinjan määrätietoinen uranuurtaja vastuullisemman ruokaketjun rakentajana. 


Teija on ollut luomassa edellytyksiä toimialan ympäristökestävyydelle niin tutkimuksen, järjestötoiminnan kuin yritysmaailman kautta. Tutkijan tausta on antanut Teijalle vakaan tieteellisen pohjan, jota hän on osannut hyödyntää käytännön ratkaisuiksi niin biokaasutoimialalla kuin alkutuotannon vastuullisuustyössä. Tällä hetkellä Teija työskentelee Atrian alkutuotannon vastuullisuuspäällikkönä.  

 

-Teijan toimialaymmärrys on erittäin vahva koko ruokaketjusta. Määrätietoisella otteella hän hakee käytännönratkaisuja niin isoihin kuin pieniinkin haasteisiin. Vaikka hän uskaltaa sanoa mielipiteensä suoraan, niin ei kuitenkaan riidellen, vaan yhteistyön ja yhteisymmärryksen löytämisen kautta, summaa jo parikymmentä vuotta Teijan saavutuksia seurannut johtava asiantuntijamme Toni Taavitsainen.  

 

Biokaasutoimialalla Teija on ollut mukana aikanaan Suomen suurimman biokaasulaitoksen Biovakan taipaleella ja yhden suurimman tulevaisuuden biokaasulaitoksen Nurmon Bioenergian alkutaipaleella rakentaen yhdessä Jyrki Heilän kanssa kokonaisuuksia ja ratkaisuja, joihin muut eivät vielä ole uskoneet.   

 

Lisäksi Teija on työruuhkistaan välittämättä ollut käytettävissä omalla osaamisellaan ja panoksellaan biokaasutoimialan järjestötyössä pyrkien määrätietoisesti edistämään koko toimialan kehittymistä. Hän on osallistunut aktiivisesti sekä Suomen Biokaasuyhdistyksen, Biolaitosyhdistyksen että Suomen Biokierto ja Biokaasu yhdistyksen toimintaan ja ollut mukana avaamassa toimialan haasteita ja mahdollisuuksia monille eri tahoille haluten vahvistaa käsitystä siitä, että biokaasulaitos on koko ruokaketjua koskeva kiertotalousratkaisu, ei ainoastaan paikallinen energiainvestointi.  

 

-Teija näkee asiat realistisesti mahdollisuuksien kautta. Ei yltiöoptimistina, mutta ei missään nimessä pessimistinä. Hänellä on uskallusta tarttua asioihin ja lähteä viemään niitä eteenpäin, vaikka tieteellinen tieto ei vielä täydellistä olisikaan, kuvailee Teijaa toimitusjohtajamme Mika Arffman.  

 

Teijan vahvuuksiin kuuluukin se, että tutkijatausta ei hänen tekemistään kahlitse. Se antaa vankan tieteellisen pohjan ymmärtää asioita ja silti hän näkee, että asioihin on tartuttava, otettava ensimmäiset askelet, vaikka maailma ei olekaan valmis. Sitä mukaa, kun tieto lisääntyy, voidaan tarkentaa, syventää ja korjata suuntaa. Jos ei ota ensimmäistä askelta, ei pääse liikkeelle ollenkaan.  

 

Onneksi olkoon Teija Paavola!  

 

EnvitecKuokka -kunniapalkinto sai jatkoa yrityksen 15-vuotisjuhlavuonna ja tänä vuonna

 

EnvitecKuokka -kunniapalkinto sai alkunsa yrityksen 10-vuotisjuhlavuonna, jolloin jaoimme 10 kuokkaa yrityksemme toimintaa mahdollistaneille tahoille. Jo tuolloin kerroimme, että EnvitecKuokka-perinne ei lopu tähän, vaan jatkuu vuosittaisena ja tulevaisuudessa palkitsemme kuokalla tahoja, jotka ovat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti edistäneet toimialaamme. Kunniakirjassa onkin teksti ”Myönnetty tunnustuksena ennakkoluulottomasta ojan kaivamisesta ympäristöliiketoiminnan edistämiseksi”. 


  • Meillä on yrityksen alusta saakka ollut käytössä edelläkävijyyteen liittyvä sanonta ojan kaivamisesta ja eteenpäin kuokkimisesta, mistä ajatus nimenomaan kuokkaan alun perin tuli. Mika Arffman kertoo EnvitecKuokka -kunniapalkinnon syntytaustasta. 


EnvitecKuokat #11-#15 on päätetty vuosittain yrityksen yhtiökokouksissa ja yrityksen 15-vuotisjuhlavuonna 2023 ja tänä vuonna ne jaetaan saajilleen. 


Comments


bottom of page