top of page
  • Writer's pictureHenri Karjalainen

Pyhäjärvelle valmistuu biokaasun tankkausasema syyskuussa 2022


Pyhäjärven Biokaasu Oy järjesti keskiviikkona 16.3.2022 tiedotustilaisuuden Pyhäjärven kaupungintalolla, jossa yhtiö julkaisi avaavansa paineistetun biokaasun (CBG) tankkausaseman syyskuussa 2022 Vaskikellon risteysalueen läheisyyteen. Tankkausasemalta tulee olemaan mahdollisuus tankata paineistettua biokaasua henkilöautoihin, pakettiautoihin ja kaasukuorma-autoihin. Toiminta asiakkaamme Pyhäjärven biokaasu Oy:n tankkausasemalla käynnistetään ostokaasun voimin ja jatkossa tähdätään myös omaan kaasuntuotantoon Pyhäjärven alueen peltobiomassoista ja maatalouden sivuvirroista.


“On upeaa, kun usean vuoden kestänyt yhdessä tekemisemme konkretisoituu nyt asiakkaamme investoinniksi” asiantuntijamme Henri toteaa.


Tilaisuudessa kuultiin kattavasti biokaasusta, kun Pyhäjärven Biokaasu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Varis, laitostoimittaja Metener Oy:n Erkki Kalmari sekä toimitusjohtajamme Mika Arffman ja asiantuntijamme Henri Karjalainen pitivät omat puheenvuoronsa. Mika kertoi tilaisuuden avauspuheenvuorossaan myös biokaasutoimialan viimeisimmät kuulumiset: “ajat ovat tällä hetkellä epävarmat, mutta biokaasutoimiala on kasvanut ja vahvistunut määrätietoisesti viimeisten vuosien aikana ja eri puolilla Suomea tehdyt suunnitelmat alkavat nyt konkretisoitumaan. Pyhäjärvi toimii tästä hyvänä esimerkkinä.”


Tilaisuuden osallistujamäärä ylitti kaikki odotukset, kun paikanpäälle saapui n. 50 biokaasusta kiinnostunutta kuulijaa ja striimin kautta tilaisuutta seurasi n. 20 henkilöä.


“Pirtti oli aivan täynnä ja oli hienoa aistia mukana olleiden aito kiinnostus hanketta kohtaan”, Henri iloitsee ja Ari jatkaa “olen iloinen päivän mennessä näin hyvin ja kannustan kaikkia rohkeasti kaasuajoneuvon hankintaan tai konvertoimaan auton kaasukäyttöiseksi - kohta sitä biokaasua Vaskikellon risteysalueelta saa!”.


Listätietoja:


Henri Karjalainen, asiantuntija, biokaasu, Envitecpolis Oy

puh. 044 505 8373, henri.karjalainen(at)envitecpolis.fi
Comments


bottom of page