top of page
  • Writer's pictureToni Leinonen

Maatilan Voitto tulee tarpeeseen


Kaikki alkoi reilu vuosi sitten, kun maatilallinen Mikko Tolvanen tokaisi ”Kunnollista kannattavuus-laskentaa ei saa A) todellisilla luvuilla, B) riittävän tarkasti tilan toimintaan jyvitettynä. Jotta olisi oikeasti selkänoja ja varmuus omilla päätöksillä.” Tähän haasteeseen tarttui asiantuntijamme Leinosen Toni. Toni on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri ja työskennellyt aikaisemmin mm. Stora Ensolla. Tuo oppi takataskussaan ja Mikko kaverinaan alkoi Maatilan Voiton kehittäminen yhdessä muun EnvitecTiimin kanssa. Työ edistyi vähitellen, kun Tonin päivät kuluivat Resurssitehokas Maanosaaja -hanketta luotsatessa.


Matka valmiiksi tuotteeksi oli pitkä myös siksi, että valmista laskentatyökalua Mikon tarpeisiin ei ollut saatavissa, joten tuotteen aikaansaamiseksi täytyi luoda oma laskentatyökalu, Envitec Tuottolaskuri. Maatilan Voiton kehittämisessä Toni ja Mikko kävivät syvää vuoropuhelua ja laskentaa sekä palvelukokonaisuutta muokattiin koko kehitystyön ajan maatilan aitojen tarpeiden mukaan. Lopputuloksena on tuote, jossa yhdistyy mielenkiintoisesti maatilan arjen toiminta ja teollinen tuotantotehokkuuden ajattelu ja laskenta.


Maatilan Voitto tarjoaa ihan uudenlaista, vahvasti käytännön arkeen pureutuvaa taloustietoa maatilan käyttöön. Siinä maatilan talous, tuotanto ja toiminta puretaan palasiksi ja lopputuloksena saadaan tilan aidoilla, omilla luvuilla laskettu työvaiheittainen tuloslaskelma. Eli tieto siitä, miten kustannukset syntyvät ja jakautuvat tilan eri toimintoihin ja tuotteisiin. Laskelmien perusteella lähdetään yhdessä kaivautumaan niiden taakse; tutkitaan, miten erilaiset toiminnan muutokset vaikuttavat kustannusten muodostumiseen ja päästään miettimään ratkaisuja tilan kannattavuuden parantamiseen.


Maatilan Voiton avulla voit saada apua esimerkiksi miettiessäsi maatilallasi tuotannon muutoksia, uuden koneen hankkimista tai koneurakoinnin käyttämistä. Siitä saatavat laskelmat antavat tukea omille ajatuksillesi ja päätöksillesi, mutta yhtä lailla ne tuovat vakuuttavuutta esimerkiksi rahoitusneuvotteluihin.


Vaan mitäs toteaa Mikko nyt? ”Matka on ollut pitkä, mutta nyt tietoa vihdoin saadaan!”. Nyt Mikko haluaa auttaa matkan varrella saamansa tieto-taidon avulla myös muita tilallisia ja toimii tiimimme yhtenä asiantuntija Maatilan Voiton toteutuksessa.


Ota siis ihmeessä yhteyttä, ja katsotaan, miten Maatilan Voitto voi auttaa Sinua maatilasi kehittämisessä.Toni Leinonen +358 44 330 1443 toni.leinonen(at)envitecpolis.fi
Comments


bottom of page