top of page
  • Writer's pictureHenri Karjalainen

Biokaasulaitoksen investointitukeen positiivinen muutos

27.01.2017

Maatilan biokaasulaitosinvestointien tukiin tuli muutos vuoden alusta, kun tukipäätökseen hyväksyttäviä kustannuksia nostettiin vastaamaan paremmin todellisia investointikustannuksia. Tämän myötä biokaasulaitoksen kannattavuus on helpompi saavuttaa myös energiankulutukseltaan pienemmillä maatiloilla.


Kun asia uutisoitiin tammikuun puolivälissä, on se käynnistänyt uudelleen monien tilojen pohdinnan biokaasuinvestoinnista. ”Puhelin pirahti samana aamuna, kun asia julkaistiin ja sen jälkeen se on soinutkin koko ajan. Aikaisemmat kannattavuustarkastelut on haluttu kaivaa uudelleen esiin ja päivittää tilanne. Monen Asiakkaamme kohdalla tilanne onkin muuttunut ratkaisevasti ja lähdemme käynnistelemään haku- ja lupaprosesseja.” Investointiprosesseissa auttava Toni Taavitsainen kertoo.


No joko kalenteri on loppuunmyyty vai vieläkö mukaan mahtuu? ”Täydeltähän tuo kalenteri kyllä näyttää, mutta tottakai halutaan kaikkia Asiakkaita auttaa ja tehdään sitten vaikka iltatöinä, jos ei muuten ehditä. Sitähän mekin Envitecpolisilla halutaan, että biokaasuinvestointeja lähtee etenemään.” naurahtaa Toni.


Tarkempaa tietoa tuesta:

Saadoskokoelma-maataloustuet-2016-Envitecpolis-Oy
.pdf
Lataa PDF • 162KBHenri Karjalainen henri.karjalainen(at)envitecpolis.fi p. +358 44 505 8373

Comments


bottom of page