top of page
  • Writer's pictureHenri Karjalainen

Tule tutustumaan Aulangon tilan biokaasulaitokseen Kurikkaan 8.7.2022


“Kyseessä on Suomen ensimmäinen siipikarjatilalle rakennettu maatilakohtainen biokaasulaitos, jossa tuotetaan energiaa oljesta sekä kalkkunan kuivalannasta maatilan tarpeisiin”, iloitsee biokaasuasiantuntijamme Henri Karjalainen.


“OIemme toimineet asiakkaamme Aulangon tilan asiantuntijakumppanina heidän biokaasulaitoksensa investointiprosessissa, vieden prosessia yhdessä eteenpäin luotsipalveluidemme avulla. Luotsipalveluidemme avulla kartoitimme biokaasulaitosinvestoinnin kannattavuuden, toteutimme teknologiatarkastelun, suunnittelimme syötepohjaa, avustimme ympäristö- ja rakennuslupien haussa sekä avustimme investointituen haussa”, Henri kertoo.


“Olen myös itse paikan päällä, joten tulehan tutustumaan pioneerimallina rakennettuun biokaasulaitokseen”, Henri kertoo.


Laitoksen avoimien ovien päivä järjestetään 8.7.2022 kello 11:00 – 18:00. Paikalla on isäntäväen lisäksi laitostoimittajan edustus Metener Oy:stä ja tutustua voi myös New Holland-kaasutraktoriin. Kalkkunamakkaraa ja kahvia tarjotaan niin kauan kuin riittää.


Biokaasulaitoksen osoite: Lähdesniementie 21, 61230 KURIKKA. Opastus VT3:lta.bottom of page